Selvforsyning og taknemmelighed

14593245_10154534272492305_1420783435_n

Skøn 3 dages luksus Get Away med Yoga, Massage & Stilhed

På denne søndag aften i oktober har roen sænket sig i huset på Astridsvej. Jeg har te i kruset og har indtaget min plads i den ene gule øreklapstol. Børnene er puttet og Glenn ser gamle serier i pallesofaen i kælderen. Folk, som kender mig, ved at jeg aldrig drikker te, men på denne efterårsaften er det den eneste rigtige ting at drikke (ud over det glas rødvin, som er væk for længst). En helt vidunderlig weekend er næsten slut. Hvad der egentlig skulle have været en arbejdsweekend på Riget blev i stedet for, med hjælpsomme kollegers hjælp, til en weekend i sansernes tegn sammen med Malika og Annette og 9 andre kvinder.

Et gavekort til Comwell Korsør som havde samlet støv i mange måneder kunne pludselig kombineres med turen til Ringsted, for ligger de to byer måske ikke lige ved siden af hinanden? Eller sådan cirka?  Det blev en glimrende måde at starte weekenden på, og gennemmasseret og smurt ind i afrikansk rødt ler og olie ankom vi til Ringsted. Den sidste del af turen kørte vi med grønkål på begge sider af vejen og så langt øjet kunne række, men for enden af vejen viste Gyrstinge Sø sig og med den også SøtofteKur som var målet for rejsen. Mage til gennemførte, velholdte og dejlige sted skal man lede længe efter, og det er tydeligt, at stedet bliver drevet med kærlighed og omtanke.

Vi har haft weekenden planlagt længe, faktisk siden vores sommerferie, så jeg har med længsel ventet på at weekenden ville indfinde sig. Tre dage med eget værelse inkl. eget toilet og bad, stilhed, yoga, massage, al mad serveret. På papiret helt i orden og meget af hvad en travl kvinde drømmer om. Men jeg fik meget mere end hvad der stod på papiret.

Efterhånden som weekenden kom tættere på begyndte jeg at overveje konsekvensen af føromtalte stilhed i halvandet døgn. Hvad nu hvis jeg, som den eneste, ikke kunne finde ud af at være stille og begyndte at skråle “Caroline, vil du trille mig en bussemand” eller gøre andre upassende ting midt i det hele? Det gjorde jeg heldigvis ikke, jeg opførte mig vist meget eksemplarisk, men det var en kæmpe øjenåbner. Halvandet døgn med minimal kommunikation gør noget forskelligt ved hver enkelt af os. For mig var det en stor udfordring.

Fredag aften var ikke svær, jeg var træt og vi havde mæsket os i farverige og smagfulde vegetariske lækkerier kreeret af mor og datter som driver SøtofteKur. Jeg sank ned i det kridhvide knitrende sengetøj og sov 8,5 timer. Yoga på fastende hjerte lørdag morgen var en fryd og her begyndte mine sanser at blive vækket. Både da jeg under morgenmaden kunne smage nuancerne af specielt sødt men også salt og syrligt meget tydeligere end vanligt, men også da jeg ved aflevering af mit service igennem køkkenlemmen hamrede issen ind i karmen og så sol, måne og stjerne og klynkede “AV for f***” midt i stilheden. Jeg har stadig bulen som bevis! Resten af dagen forløb uden udbrud af nogen art fraset at jeg kom til at tale lidt med hønsene, da jeg fandt dem bag nøddehegnet i frugtplantagen.

Forplejningen var et kapitel for sig. Aldrig havde jeg forestillet mig, at vegetarisk mad kunne være så appetitvækkende og mættende! SøtofteKur er stort set selvforsynende i grøntsager, og det nød vi godt af! Hokkaidogræskar, porrer, grønkål, løg, rødbeder, knoldselleri, hvidkål, rødkål, fennikel, zucchini, auberginer og majs stod i rækker på flere hundrede meter i den fantastiske køkkenhave. Drivhuset var næsten tomt nu, men bar præg af at have modnet tomater i overflod, druer, chili, spinat, salat osv.  Mit hoved og min krop elskede at være vegetar i 3 dage men mængderne af fortærede grøntsager fik mine tarme til at sige lyde, som jeg aldrig har hørt fra dem før. Her må jeg sige, at det var vel gennemtænkt med egne værelser men uden at gå i detaljer, så vil jeg her blot nævne, at det kan være en udfordring med yogapraksis i stilhed kombineret med 2 kg sandsække strategisk placeret hen over tarmsystemet.

Jeg var vild med det hele, Malika og Annette; SøtofteKur, Gyrstinge Sø og Skov, yogaen, meditationen, ayurvedisk massage, jeres omsorg og opmærksomhed. Det er en sjældenhed, at vi som voksne mennesker kan opleve at være i centrum både for os selv men også for jeres opmærksomhed. Det virker beroligende et sted dybt inde i sjælen, et sted som de fleste af os vælger at overse og overhøre til hverdag. Hvis vi lærer at lytte til den stemme fra det sted, så bliver det også en form for selvforsyning. Tak for gamle venskaber, tak for nye og fremtidige <3

Jeg skal med igen en anden gang! Hvem der dog kunne tage til Goa i januar. Læs her hvad Malika og Annette tilbyder.

 

14608092_10154534272562305_1998932756_n14600593_10154534272647305_230888504_o14628032_10154534272512305_1630683501_nmusling

14620047_10154534272607305_767675704_n

 

Indlæg som ligner dette

Skriv til mig

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *